Terug

Aardappelsalade met gerookte kip, mango en kerriemayonaise

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Een frisse aardappelsalade met kerriemayonaise, hiermee proef je het voorjaar en de zomer!

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 50 minuten bereidingstijd
  • 318 kcal per portie

Snijd de gerookte kip in blokjes om door de salade te mengen en je hebt een lekkere salade voor bij de BBQ of gourmet. Vervang de kipfilet door vis of gekookt ei, wanneer je geen vlees eet.


Hoe maak ik aardappelsalade met gerookte kip, mango en kerriemayonaise?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de zonnebloemolie in een kleine steelpan. Fruit hierin de kerriepoeder en geraspte knoflook ongeveer 1 minuut. Schep de kerrie-olie in een mengkom om af te koelen.
    2. Stap 2: Blancheer de minikriel; Breng een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de minikriel 3 minuten, schep ze daarna in een ruime schaal om af te koelen.
    3. Stap 3: Als de kerrie-olie is afgekoeld kun je de kerriemayonaise afmaken door de gembersiroop, mayonaise en crème fraîche door de kerrie-olie te mengen. Maak de mayonaise op smaak met peper en zout.
    4. Stap 4: Als de minikriel is afgekoeld kun je deze mengen met de gesnipperde rode ui, mangoblokjes en kerriemayonaise.

      Verdeel de salade over de borden, serveer er wat veldsla en tuinkers bij. Serveer de gesneden gerookte kipfilet bovenop.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 318 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Misschien vind je dit ook wel lekker

Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren