Terug

Traybake met aardappels

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Lekker Traybake met aardappels en wortels! Te eten als hoofdgerecht, maar ook heerlijk als bijgerecht tijdens kerst met bijvoorbeeld kalkoen.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht/Bijgerecht
  • 60 minuten bereidingstijd
  • 441 kcal per portie

Dit is ook geschikt als een feestelijk bijgerecht op een mooi gedekte tafel. Serveer het dan bijvoorbeeld bij gebakken geitenkaas, een mooie rosbief of een hele kalkoen.


Hoe maak ik Traybake met aardappels, drie kleuren wortel, ui, knoflook en tijm?

Print

Bereiden

    1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier. Verdeel de aardappelen en wortels over de ovenbakplaat, besprenkel met olijfolie, geriste tijm en peper en zout. Snijd de bol knoflook dwars over de helft. Leg deze op de ovenbakplaat erbij.
      Bak de aardappelen en wortelen in ongeveer 45 minuten gaar en goudbruin, roer tussendoor een keer om.
      Na 25 minuten 1 helft van de knoflookbol uit de oven pakken.
    2. Stap 2: Maak een aïoli; Knijp de knoflook uit de halve bol in een kleine mengkom, prak dit met een vork. Meng er de yoghurt, mayonaise en rasp en sap van een halve citroen doorheen. Maak de aïoli op smaak met wat peper en zout. Doe de aïoli in een klein kommetje en schenk hier bovenop wat extra vergine olijfolie.
    3. Stap 3: Serveer de traybake op een mooie schaal met de aïoli.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 441 kcal

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren