Terug

Patatas Bravas salade met verse kruiden en kwarteleitjes

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

In de zoektocht naar niet alledaagse ingrediënten zijn we op de kwarteleitjes gestuit. In slechts 15 minuutjes staat er een maaltijd voor een kwartel… uhh kwartet op tafel!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Spaans
  • 20 minuten bereidingstijd

Lekker bij beenham en groene asperges!


Hoe maak ik Patatas Bravas salade met verse kruiden en kwarteleitjes?

Print

Voorbereiden

  1. Stap 1: Verhit de olie in de pan. Voeg de aardappeltjes toe en bak ze in 12 minuten goudgeel. Eerst 6 minuten op hoog vuur, daarna 6 minuten op lager vuur. Schep regelmatig om.

Bereiden

    1. Stap 2: Kook de kwarteleitjes. Breng water aan de kook, leg de eitjes met behulp van een schuimspaan in het kokende water en kook ze in 3 minuten half hard of in 4 minuten hard. Haal de eitjes met een schuimspaan uit het water en leg ze in een bakje ijskoud water om af te koelen.
    2. Stap 3: Knip of hak de kruiden heel fijn. Meng de kruiden met de zure room door de warme patatas bravas en doe de lauwwarme aardappelsalade over in een schaal. Pel de eitjes, halveer ze en garneer de salade met de eitjes.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren