Terug

Patatas Bravas met 2 dips

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Denk je het Spaanse temperament aan te kunnen? Wijk eens af van de typische Patatas Bravas. Maak dan niet één, maar twee dips! Ook erg leuk als hapje op de zondagsmiddagborrel.

 • 6 personen
 • Bijgerecht/Borrel
 • 5 minuten voorbereiden
 • Spaans
 • 20 minuten bereidingstijd

Hoe maak ik Patatas Bravas met 2 dips?

Print

Voorbereiden

 1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Verwijder de plastic folie en de banderol van de ovenschaal. Plaats de aluminium schaal met aardappeltjes in het midden van de voorverwarmde oven en bak de aardappeltjes in ca. 20 minuten gaar. Schep de aardappeltjes halverwege even om.

Bereiden

  1. Stap 2: Kook de doperwten ondertussen 5 minuten. Spoel ze af met koud water en pureer ze met behulp van een staafmixer samen met de pesto. Roer er eventueel wat olijfolie door als de saus te dik is. Maak op smaak met peper en zout.
  2. Stap 3: Laat 4 paprika's uitlekken. Pureer de paprika's met 1 eetlepel olijfolie met behulp van een staafmixer. Roer het paprikapoeder erdoor en maak op smaak met zout en peper.
  3. Stap 4: Serveer de Patatas Bravas met de 2 dipsausjes.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren