
Terug
Hoe maak ik Lomo Saltado?
Print
Bereiden
- Stap 1: Bak de friet in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Stap 2: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Durf je de combinatie friet-en-rijst niet aan: laat de rijst dan achterwege en serveer wat meer friet.
- Stap 3: Snijd het vlees in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Hak de peper en de kruiden fijn en snijd de tomaat in blokjes.
- Stap 4: Bak het vlees op hoog vuur kort aan. Zet het vuur iets lager en bak de ui, knoflook en peper mee tot de ui gaat glanzen. Voeg vervolgens de tomaten, sojasaus, azijn en komijn toe. Bak ca. 5 minuten mee en voeg dan de peterselie en koriander toe.
- Stap 5: Op het allerlaatst voeg je de friet toe aan het vlees. Serveer direct (anders wordt de friet slap) met de rijst.