Terug

Lomo Saltado

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit is een gerecht om wild van te worden, rechtstreeks uit de Peruviaanse keuken. Hoe vaak heb je al een gerecht uit Peru gemaakt? Aan de slag dan! Buen provecho!

 • 2 personen
 • Hoofdgerecht
 • Peruaans
 • 30 minuten bereidingstijd
 • Een échte Peruaanse klassieker. Letterlijk betekent het ‘springend wild’, wat duidt op de bereidingswijze: het vlees wordt op hoog vuur gebakken waardoor het als het ware gaat ‘springen’.
 • Durf je de combinatie friet en rijst niet aan: laat de rijst dan achterwege en serveer wat meer friet 😉.

Dit recept is gemaakt door thuiskok Elianne Korevaar


Hoe maak ik Lomo Saltado?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Bak de friet in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Stap 2: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
   Durf je de combinatie friet-en-rijst niet aan: laat de rijst dan achterwege en serveer wat meer friet.
  3. Stap 3: Snijd het vlees in kleine stukjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Hak de peper en de kruiden fijn en snijd de tomaat in blokjes.
  4. Stap 4: Bak het vlees op hoog vuur kort aan. Zet het vuur iets lager en bak de ui, knoflook en peper mee tot de ui gaat glanzen. Voeg vervolgens de tomaten, sojasaus, azijn en komijn toe. Bak ca. 5 minuten mee en voeg dan de peterselie en koriander toe.
  5. Stap 5: Op het allerlaatst voeg je de friet toe aan het vlees. Serveer direct (anders wordt de friet slap) met de rijst.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren