
Terug
Hoe maak ik Rozemarijnaardappeltjes uit de oven met gegrilde zalm?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.
Bereiden
- Stap 2: Verspreid de aardappeltjes over een bakplaat of grote ovenschaal. Schuif de aardappeltjes in het midden van de oven en rooster ze in ca. 28 minuten goudbruin en krokant. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
- Stap 3: Meng in een kommetje de mayonaise met de ansjovis en citroenrasp. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Stap 4: Verhit de grillpan tot gloeiend heet. Bestrooi de vis rondom met zout en peper, en kwast beide kanten in met de olie. Leg de stukken zalmfilet in de hete pan en draai ze na 3 minuten een kwartslag. Keer de stukken zalm na 2-3 minuten voorzichtig om en bak ze nog 1-2 minuten op de andere kant. De vis hoort vanbinnen nog sappig rosé te zijn.
- Stap 5: Verdeel de aardappeltjes over de borden, leg de zalm ernaast en schep er wat ansjovismayonaise bij. Lekker met rucolasalade.