
Terug
Hoe maak ik aardappeltaart met Broccoli?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
Bereiden
- Stap 2: Doe het spek in een droge koekenpan en bak deze 5 minuutjes en laat daarna uitlekken op een keukenpapiertje.
Probeer ook eens gehakt i.p.v. spekjes.
- Stap 3: Kook de broccoli 3 minuutjes voor in een pan met water en giet af.
Vervang de broccoli eens door courgette.
- Stap 4: Snipper de ui en bak deze in een pan met een beetje olie/boter. Voeg de aardappeltjes en de paprika in blokjes toe en roer ze door elkaar zodat de smaken van de kruiden goed mengen. Bak dit in totaal 2 minuutjes.
- Stap 5: Bekleed ondertussen de onderkant van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met olie/boter. Verdeel het aardappelmengsel, broccoli, spek en wat pijnboompitten om en om in de springvorm.
- Stap 6: Klop de eieren, slagroom en yoghurt door elkaar met een garde en giet deze er overheen. Bestrooi de schotel met wat Parmezaanse kaas en eventueel wat extra pijnboompitten.
- Stap 7: Bak de aardappeltaart in ca. 40 minuten gaar.
- Stap 8: Controleer met een prikker of het eiermengsel goed gestold is en de taart gaar is. Laat hem dan iets afkoelen en snijd met een mes langs de rand van de springvorm en haal hem dan voorzichtig los.