
Terug
Hoe maak ik Mexicaanse fajita aardappel schotel uit de oven?
Print
Bereiden
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappels in een kom met een halve eetlepel fajita kruiden en 1 eetlepel olie. Verdeel ze over een ovenschaal en zorg dat ze niet te veel op elkaar liggen. Zet ze 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege een keer om.
- Stap 2: Verhit ondertussen de andere eetlepel olie in een pan en bak het gehakt rul. Snipper de ui fijn en snijd de paprika in blokjes of reepjes. Voeg deze toe aan het gehakt en bak kort mee. Breng het gehakt en groenten in de pan op smaak met de andere helft van de fajita kruiden. Laat de mais uitlekken en schep op het laatst door het gehakt mengsel. Houd je van pittig dan kun je ook nog jalapeño pepers in stukjes of ringetjes toevoegen.
- Stap 3: Haal de ovenschaal met aardappels uit de oven. Voeg het gehaktmengsel met de groenten toe en schep erdoorheen. Schep kleine hoopjes zure room op de ovenschotel en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel nogmaals 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Stap 4: Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met ringetjes bosui en serveer met de guacamole en gebruik deze als een soort dipsaus.