
Terug
Hoe maak ik Geroosterde Aardappelen?
Print
Bereiden
- Stap 1: Zet een pan met gezouten water op en voeg de aardappels toe. Wacht tot het water kookt en kook deze ongeveer 10 minuten (aardappels moeten nét niet gaar zijn)
- Stap 2: Verwarm de oven voor op 180°C
- Stap 3: Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
- Stap 4: Giet de aardappels af en laat ze nog ca. 5 minuten met gesloten deksel staan. Schud even met de pan zodat ze lekker kruimig worden.
- Stap 5: Meng de aardappels met de knoflook, rozemarijn, olijfolie en een beetje zout. Vul een ovenschaal met de aardappels.
- Stap 6: Bak de aardappels nu ongeveer 30 minuten. Keer ze even op de helft van de bereidingstijd. De aardappels zijn gaar wanneer de buitenkant krokant is en de binnenkant lekker zacht.