Terug

Geroosterde Aardappelen

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Roosteren geeft een andere bite en misschien zijn aardappelen wel het meest geschikt voor het roosteren. Zo eenvoudig kan het zijn om wat anders op tafel te zetten!

 • 4 personen
 • Bijgerecht
 • Brits
 • 45 minuten bereidingstijd

Leuk om te weten: Een echte Engelse lekkernij. De kruimigheid van de aardappelen na het koken, zorgt ervoor dat ze lekker krokant worden in de oven.

Dit recept is gemaakt door: Jaimy van Dijke (www.jaimyskitchen.nl).


Hoe maak ik Geroosterde Aardappelen?

Print

Bereiden

  1. Stap 1: Zet een pan met gezouten water op en voeg de aardappels toe. Wacht tot het water kookt en kook deze ongeveer 10 minuten (aardappels moeten nét niet gaar zijn)
  2. Stap 2: Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Stap 3: Hak de knoflook en de rozemarijn fijn.
  4. Stap 4: Giet de aardappels af en laat ze nog ca. 5 minuten met gesloten deksel staan. Schud even met de pan zodat ze lekker kruimig worden.
  5. Stap 5: Meng de aardappels met de knoflook, rozemarijn, olijfolie en een beetje zout. Vul een ovenschaal met de aardappels.
  6. Stap 6: Bak de aardappels nu ongeveer 30 minuten. Keer ze even op de helft van de bereidingstijd. De aardappels zijn gaar wanneer de buitenkant krokant is en de binnenkant lekker zacht.

Voedingswaarden per portie:

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Vandaag doe je het eens helemaal anders.

Lekker spontaan jezelf verbluffen met een gerecht waar je niet eerder aan hebt gedacht. Wedden dat het een succes wordt! Voor jezelf maar ook aan tafel. Koken maak je zelf spannend.

Laat je inspireren