Moink balls zijn een echte BBQ snack. Wij maken een variant met aardappel, net even anders. Het geeft je aardappel een heerlijke twist en leuk om te serveren!
30 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
706 kcal per portie
Hoe maak ik Aardappels uit de oven à la Moink balls?
- Oma’s vastkokende aardappels
- 200 gram bacon in plakjes
- 150 gram spekjes
- 75 gram boter of margarine
- 1 ui fijn gesnipperd
- Takje verse tijm of 1/2 theelepel gedroogd
- 800 gram Sperziebonen
- 1 knoflookteentje uitgeperst of fijn gesnipperd
- 150 ml crème fraiche
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper & zout naar smaak
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden, het kan eventueel ook in de airfryer.
Stap 2: Kook de aardappelen 3 minuten korter dan op de verpakking vermeld staat. En laat de aardappelen iets afkoelen.
Stap 3: Omwikkel de helft van de aardappelen met de plakjes bacon en zet eventueel vast met een prikker.
Stap 4: Besprenkel alle aardappel met wat olijfolie en zet in de oven airfryer tot dat de bacon bruin en krokant is ca. 8 à 10 minuten.
Stap 5: Braad ondertussen de saucijzen in 2 eetlepels boter en kook de sperziebonen beet gaar.
Stap 6: Giet de bonen af en voeg een eetlepel boter de ui en tijm toe. Zet kort terug op het vuur af en toe even om schudden.
Stap 7: Meng de crème fraiche met de knoflook. Serveer het geheel als een maaltijd met een flinke lepel crème fraiche op de aardappelen.