Terug

Aardappels met limoenboter

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Haast iedereen is een liefhebber van kruidenboter. Wil je er een keer wat anders mee doen? Met 4 ingrediënten ben je klaar. To spice it up, kun je vlees of vis met oven groenten toevoegen. Smullen maar!

  • 4 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 25 minuten bereidingstijd
  • 270 kcal per portie

Variatietip:
Geen limoen in huis? Dit is ook lekker met citroen.


Hoe maak ik aardappels met limoenboter?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 16-18 minuten koken.
    2. Stap 2: Halveer de limoen. Rasp van de helft de schil en pers deze helft uit. De andere helft wordt niet gebruikt. Knip de peterselie fijn.
      Geen limoen in huis? Dit is ook lekker met citroen.
    3. Stap 3: Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem, voeg limoenrasp, limoensap en zout en peper naar smaak toe.
    4. Stap 4: Giet de aardappels af en laat ze even doorstomen. Schep de aardappels om met de limoenboter en garneer met fijngeknipte platte peterselie. Lekker met een stukje gegrilde zalm (met een schijfje limoen) en gewokte groene groenten zoals broccoli en sugar snaps!

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 270 kcal
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 41 g
  • Vezels 4 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0.5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren