
Terug
Hoe maak ik aardappellasagne?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Kook de aardappels in weinig water ongeveer 10 minuten en giet ze af. Laat ze goed uitlekken.
Bereiden
- Stap 2: Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook enkele minuten. Voeg het gehakt toe en bak dit in 5 minuten rul. Breng het gehakt op smaak met de basilicum, zout en peper.
- Stap 3: Snij de aardappels in plakken van ongeveer 1/2 cm. Leg een laagje aardappels in een ingevette schaal. Verdeel er een deel van het gehakt over en schenk er wat tomatensaus over. Herhaal de lagen tot alles gebruikt is. Eindig met een laag aardappels.
Voeg voor een groentelasagne plakjes courgette toe.
- Stap 4: Roer de crème fraîche los met de melk en wat peper. Schenk de crème fraîche over de aardappelschotel en bestrooi met de kaas.
- Stap 5: Laat de lasagne in de oven in 30-40 minuten gaar worden en goudbruin kleuren. Serveer met een frisse groene salade.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 745 kcal
- Eiwit 32 g
- Koolhydraten 58 g
- Vezels 6 g
- Vet 1 g
- Zout 4 g