Terug

Aardappelgratin met courgette

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Best lastig om zelf te maken zo’n gratin.  Daarom hebben wij een recept gevonden die het eenvoudig houdt. Start met de courgette en leg de aardappelen en courgettes dakpansgewijs in deze gratin en dan zit je gebakken!

  • 2 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Frans
  • 30 minuten bereidingstijd
  • 675 kcal per portie

Variatietip:
In plaats van olijven kun je ook stukjes semi-zongedroogde tomaten tussen de courgette en aardappel steken.


Hoe maak ik aardappelgratin met courgette?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C. Snij de aardappels en courgettes in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de olijven.

Bereiden

    1. Stap 2: Leg de plakken aardappel en plakken courgette dakpansgewijs in de ovenschaal. Steek de gehalveerde olijven er tussen.
      In plaats van olijven kun je ook stukjes semi-zongedroogde tomaten tussen de courgette en aardappel steken.
    2. Stap 3: Meng de room met de helft van de kaas en pers er het teentje knoflook boven. Breng op smaak met peper en zout. Schenk het mengsel over de plakken aardappel en courgette.
    3. Stap 4: Strooi de rest van de kaas over de ovenschaal en zet deze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 675 kcal
  • Eiwit 29 g
  • Koolhydraten 61 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3.8 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren