Terug

Aardappelfrittata

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Het is meestal zondag als de koelkast de restjes van de week heeft opgespaard. Daar weten wij wel raad mee! Ontdek onze aardappel-frittata! Varieer en experimenteer met je restjes en voeg onze basilicum-knoflook aardappeltjes toe voor een sterke basis. Restjes sparen was nog nooit zo lekker.

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 10 minuten voorbereiden
  • Italiaans
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 485 kcal per portie

Tip: In deze frittata kan je heel gemakkelijk restjes groenten verwerken. Denk aan prei, bloemkool, sperziebonen en broccoli.


Hoe maak ik aardappelfrittata?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Pel en snipper de ui. Maak de wortel en de bleekselderij schoon en snij deze in kleine blokjes. Was de tomaten en snij deze in blokjes. Haal de mozzarella uit het vocht en snij de kaas in kleine blokjes.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit in een grote koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de ui, wortel en bleekselderij op laag vuur ongeveer 3 minuten. Voeg de aardappels toe en bak deze 2 minuten mee.
    2. Stap 3: Klop ondertussen de eieren los met zout en peper. Schep de tomaat en mozzarellablokjes door het ei. Doe het aardappelmengsel bij het ei. Roer alles goed door en schenk het geheel terug in de pan.
    3. Stap 4: Bak het geheel ongeveer 10 minuten tot het ei gestold is. Leg een deksel op de pan om ook de bovenkant goed te laten stollen. Zet eventueel de laatste minuten de pan onder een hete grill om het ei ook aan de bovenkant te laten stollen.
    4. Stap 5: Laat de frittata een een paar minuten nagaren. Verdeel de rucola over de frittata en besprenkel met de rest van de olijfolie.
      Ook leuk om de frittata in ruitjes te snijden en te serveren als tapashapje.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 485 kcal
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vezels 5 g
  • Vet 1 g
  • Zout 1.7 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren