Terug

Aardappelen met rozemarijn en hazelnoten

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Dit is een bijgerecht dat je na 1x keer proeven al bijblijft! Haal hazelnoten tevoorschijn voor een bijgerecht dat werkelijk overal bij past. Vlees, vis en heerlijke oosterse groenten, het past bij allemaal!

  • 2 personen
  • Bijgerecht
  • Nederlands
  • 20 minuten bereidingstijd
  • 585 kcal per portie

Minder vet? Neem kookroom light in plaats van crème fraîche.


Hoe maak ik aardappelen met rozemarijn en hazelnoten?

Bereiden

Print
    1. Stap 1: Kook de aardappels in weinig water met 2 hele takjes van de rozemarijn in 16-18 minuten gaar.
    2. Stap 2: Verhit een koekenpan (zonder vet) en rooster de hazelnoten tot ze iets bruin worden en lekker beginnen te ruiken. Laat de hazelnoten afkoelen.
    3. Stap 3: Verwarm de crème fraîche in steelpan en ris de naaldjes van het overgebleven takje rozemarijn. Hak de naaldjes fijn en voeg ze toe aan de crème fraîche.
      voor een minder vette variant kun je de crème fraîche vervangen door kookroom light.
    4. Stap 4: Hak de hazelnoten grof.
    5. Stap 5: Giet de aardappels af, verwijder de rozemarijntakjes en verdeel de aardappels over de borden. Schenk de crème fraîche erover, bestrooi met de gehakte hazelnoten.
    6. Stap 6: Serveer met een gebakken scholletje en gekookte worteltjes of gewokte paksoi.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 585 kcal
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vezels 6 g
  • Vet 1 g
  • Zout 0,5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren