aardappelcurry met kokos en tomaat

Curry met aardappel is niet voor de hand liggend en daarom houden we er van! Ontdek zelf deze heerlijke aardappel-curry met kokos en tomaat, vol van verschillende kruiden en groenten. Perfect voor grote groepen.

4 personen

75 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik aardappelcurry met kokos en tomaat?

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • 2 verpakkingen CêlaVíta Oma’s Vastkokende aardappelen (500 gram)
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 uien, in stukken
  • 1 teentje fijngesnedenknoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes à 400 gram
  • 1 blik kokosmelk à 400 ml
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel kurkuma
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel gedoogde chilivlokken
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel fijngeraspte gemberwortel
  • 2 plakjes gemberwortel
  • Snufje zout en peper

Voorbereiden

Stap 1: Snijd de aardappels in tweeën en meng de aardappels in een grote schaal met de koriander, komijn, kardemom, kurkuma, kaneel, chilivlokken, paprikapoeder en gemberwortel. Voeg 1 tl paprikapoeder toe. Meng hierna alles goed door elkaar zodat alle stukken aardappel rondom bedekt zijn met de specerijen.

Stap 2: Verhit de olie in een grote braadpan. Fruit de uien en knoflook in de hete olie. Voeg de aardappels toe en bak ook deze even rondom aan (pas op, want door de specerijen kunnen de aardappel snel aanbranden).

Bereiden

Stap 3: Voeg de tomatenblokjes en de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur heel laag en laat de aardappels met een deksel op de pan in een klein uurtje door en door gaar worden.

Tip: Als de saus teveel inkookt, verdun deze dan met een beetje water. Lekker met een komkommer-raita: meng 1 geraspte komkommer met 200 ml dikke yoghurt, wat fijngehakte munt en breng op smaak met zout en peper.

Misschien vind je dit ook wel lekker