Terug

Aardappel-preisoep

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

De maaltijdsoep doet het goed voor het sporten. Onze heerlijke kruimige groen(t)e soep van prei en aardappel is een mooi voorbeeld. Niet te zwaar, maar wel voedzaam. Met deze soep komen de echte opscheppers aan hun trekken.

  • 2 personen
  • Lunch
  • 10 minuten voorbereiden
  • Nederlands
  • 23 minuten bereidingstijd
  • 390 kcal per portie

Variatietip:
Je kunt afwisselen met de groenten. Neem bijvoorbeeld eens versie spinazie in plaats van prei!


Hoe maak ik aardappel-preisoep?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Snij de aardappels in blokjes. Maak de prei schoon en snij een klein stukje groen in heel dunne reepjes voor de garnering. Snij de rest in ringen. Pel en snipper de knoflook.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de helft van de aardappels samen met de prei en knoflook gedurende 5 minuten op laag vuur.
    2. Stap 3: Schenk het water bij de aardappels, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten en pureer met een staafmixer.
    3. Stap 4: Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de aardappels goudbruin.
    4. Stap 5: Verdeel de soep over 2 borden, schep de gebakken aardappels erop en garneer met de achtergehouden preireepjes.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 390 kcal
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 50 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 3.5 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren