aardappel-preisoep

De maaltijdsoep doet het goed voor het sporten. Onze heerlijke kruimige groen(t)e soep van prei en aardappel is een mooi voorbeeld. Niet te zwaar, maar wel voedzaam. Met deze soep komen de echte opscheppers aan hun trekken.

2 personen

35 minuten bereidingstijd

Lunch

390 kcal per portie

Hoe maak ik aardappel-preisoep?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Aardappelen (500 gram)
  • 2 dunne preien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ liter water
  • 1 bouillontablet

Extra nodig:

Staafmixer

Voorbereiden

Stap 1: Snij de aardappels in blokjes. Maak de prei schoon en snij een klein stukje groen in heel dunne reepjes voor de garnering. Snij de rest in ringen. Pel en snipper de knoflook.

Bereiden

Stap 2: Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan en bak de helft van de aardappels samen met de prei en knoflook gedurende 5 minuten op laag vuur.

Stap 3: Schenk het water bij de aardappels, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 minuten en pureer met een staafmixer.

Stap 4: Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de aardappels goudbruin.

Stap 5: Verdeel de soep over 2 borden, schep de gebakken aardappels erop en garneer met de achtergehouden preireepjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker