
Terug
Hoe maak ik aardappel pindasoep?
Print
Voorbereiden
- Stap 1: Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Rasp de gember.
Bereiden
- Stap 2: Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappels toe en bak ze even mee. Voeg de tomaten, gember en de sambal toe.
- Stap 3: Doe 150 gram pinda’s in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken.
In plaats van pinda's kun je ook cashewnoten gebruiken.
- Stap 4: Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer.
- Stap 5: Hak de rest van de pinda’s grof. Verhit een droge koekenpan en rooster de pinda’s even tot ze lichtbruin zijn. Snij de bosui in ringetjes.
- Stap 6: Breng de soep op smaak met eventueel wat zout, peper en gemberpoeder. Serveer met de gehakte pinda en bosui.
Voedingswaarden per portie:
- Energie 500 kcal
- Eiwit 17 g
- Koolhydraten 32 g
- Vezels 7 g
- Vet 1 g
- Zout 2,4 g