Terug

Aardappel pindasoep

Recept opslaan

1 waarderingen. Zelf gemaakt? Geef je waardering

Soep, soep, soep! Pinda’s, pinda’s, pinda’s! Zeker geen alledaagse combinatie, wel een hele smakelijke. Dus wil je eens experimenteren? Dan staat hieronder het recept in een notendop:

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 5 minuten voorbereiden
  • Surinaams
  • 35 minuten bereidingstijd
  • 500 kcal per portie

Ook lekker met cashewnoten in plaats van pinda’s!


Hoe maak ik aardappel pindasoep?

Voorbereiden

Print
  1. Stap 1: Snipper de ui en snij de tomaten in stukjes. Rasp de gember.

Bereiden

    1. Stap 2: Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de aardappels toe en bak ze even mee. Voeg de tomaten, gember en de sambal toe.
    2. Stap 3: Doe 150 gram pinda’s in de pan. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten doorkoken.
      In plaats van pinda's kun je ook cashewnoten gebruiken.
    3. Stap 4: Pureer de soep met behulp van een blender of staafmixer.
    4. Stap 5: Hak de rest van de pinda’s grof. Verhit een droge koekenpan en rooster de pinda’s even tot ze lichtbruin zijn. Snij de bosui in ringetjes.
    5. Stap 6: Breng de soep op smaak met eventueel wat zout, peper en gemberpoeder. Serveer met de gehakte pinda en bosui.

Voedingswaarden per portie:

  • Energie 500 kcal
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 32 g
  • Vezels 7 g
  • Vet 1 g
  • Zout 2,4 g

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt voor je inschrijving

Laat je inspireren