Gekookte aardappelen recepten

Een gekookte aardappel maakt ieder gerecht af! Er zijn zoveel manieren om gekookte aardappels te verwerken in recepten. Hier vind je inspiratie voor heerlijke aardappel gerechten.

We laden nog wat recepten voor je...

Je hebt alle recepten bekeken!

Zin in wat anders

Voor elke categorie hebben wij lekkere recepten met jouw favoriete aardappelen.

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Aardappels koken

Kruimig, vast kokend, iets kruimig, de mogelijkheden zijn eindeloos en voor ieder gerecht gebruik je weer een andere soort aardappel. Je kunt aardappels koken om er stamppot mee te maken of je eet ze lekker met een klontje boter op de ouderwetse manier. Aardappels koken kan op vele manieren en tegenwoordig zijn er zoveel lekkere recepten met de goede oude gekookte aardappel te vinden.

Aardappels koken in de magnetron

Je kunt zelfs aardappels koken in de magnetron. Op deze manier is aardappels koken echt een eitje en blijven vitamines in de aardappel bewaard! Daarnaast is aardappels koken in de magnetron sneller dan op het vuur.

Hoe lang moeten aardappels koken

Hoe lang aardappels moeten koken is afhankelijk van het soort aardappel en het doel waarvoor je de aardappel gaat bereiden. Meestal ligt de kooktijd van aardappelen tussen de 15 en 20 minuten. Maar de aardappels van CêlaVíta kunnen al binnen 14 minuten op tafel staan!