Friet recepten

Thuis friet maken is een feestje op zich! En je kunt zoveel variaties bedenken met friet. Hier vind je veel recepten voor het maken van friet.

We laden nog wat recepten voor je...

Je hebt alle recepten bekeken!

Zin in wat anders

Voor elke categorie hebben wij lekkere recepten met jouw favoriete aardappelen.

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Friet maken

Friet is misschien wel het meest populaire aardappelgerecht van Nederland. Friet past namelijk wel bij ieder gerecht als bijgerecht, of als maaltijd op zich. Gewoon lekker op z’n Nederlands met mayonaise, maar je kunt honderd en een lekkere sausjes bedenken om bij je friet te maken. Er staan een heleboel recepten voor lekkere sausjes op de website zoals bijvoorbeeld een mierikswortel met yoghurt dip en een gezonde avocado dip. Maar ook met friet kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van friet met schil, friet met verschillende kruiden, of een Kapsalon met pulled chicken. Echt om te smullen!

Zelf friet maken in de oven of airfryer

Je kunt friet op verschillende manieren maken. Friet maken in de frituurpan is misschien wel het meest gebruikelijk, maar je kunt friet ook in de oven bereiden of zelfs in de airfryer! De ene manier is niet beter dan de andere, maar soms is het leuk om iets nieuws uit te proberen. Op de website vind je een heleboel lekkere recepten om friet op verschillende manieren klaar te maken, dus laat je inspireren!