Aardappelgratin recepten

Met een goed gevulde aardappelgratin op tafel heb je gegarandeerd succes! Kies eens een andere variant uit een van de onderstaande recepten.

We laden nog wat recepten voor je...

Je hebt alle recepten bekeken!

Zin in wat anders

Voor elke categorie hebben wij lekkere recepten met jouw favoriete aardappelen.

Onze inspiratie in jouw mailbox

We snappen dat je niet dagelijks op onze website kijkt. Dat hoeft ook niet, want wij brengen graag de lekkerste recepten, inspiraties en acties naar je toe! Vrienden worden?


Aardappelgratin maken

De aardappelgratin, een van origine Franse bijgerecht, is een ovenschotel van plakjes aardappel, room, knoflook en tijm en wordt vaak bij een maaltijd gegeten. De aardappelgratin is allang niet meer alleen een bijgerecht, want je kunt de aardappelgratin naar wens vullen met allerlei heerlijke ingrediënten waardoor het een maaltijd op zich is. Het leuke van de aardappelgratin is dat je veel variaties kunt maken met het basisrecept. Je kunt een aardappelgratin maken met vlees of vis, of juist een vegetarische aardappelgratin met verse groenten.

Aardappelgratin recept

Op deze pagina vind je veel verschillende aardappelgratin recepten. Ben eens avontuurlijk en probeer eens een aardappelgratin met zalm en courgette en zongedroogde tomaatjes. Naast dat de aardappelgratin zo’n veelzijdig gerecht is heeft het ook nog als voordeel dat je het een dag van tevoren kunt klaarmaken. Dus wanneer je een drukke dag staat te wachten, hoef je de aardappelgratin alleen nog maar te verwarmen in de oven of de airfryer.