Rápido Burrito Bowl met aardappel

Een kleurrijke en lekkere, goedgevulde bowl. Deze moet je proeven!

4 personen

20 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik Rápido Burrito Bowl met aardappel?

Ingrediënten

Mini-krieltjes
  • 1 verpakking (450 g) CêlaVíta mini krieltjes
  • 300 g mais
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 200 g zwarte bonen
  • 2 paprika’s, in verschillende kleuren
  • 2 avocado’s
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 15 g koriander, gehakt

Voor de Mexicaanse marinade:

  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiden

Stap 1: Meng de tomatenpuree, het paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder en knoflookpoeder met een eetlepel olijfolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Marineer de aardappeltjes ongeveer 5 minuten in dit mengsel. Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.

Stap 2: Roerbak de aardappeltjes in een koekenpan op hoog vuur. Doe dit ongeveer 5 minuutjes tot de aardappels kleur beginnen te krijgen. Voeg nu ook de paprika toe aan de pan en bak het geheel nog ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Stap 3: Snijd de ui ondertussen fijn en halveer de cherrytomaatjes. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken en voeg deze in een kom samen met de ui en cherrytomaatjes.

Stap 4: Prak de avocado’s met een vork fijn, hak een deel van de koriander en pers het sap van 1 limoen en meng dit in een bakje.

Stap 5: Serveer de aardappelschotel met de geprakte avocado en het bonen-groente mengsel. Garneer met de overgebleven koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika
Pikante spruitenwok recept