Dit recept voor roti is net een beetje anders dan normaal, zodat jij het in no time op tafel kunt zetten! Perfect voor de doordeweekse maaltijd.
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
973 kcal per portie
Hoe maak ik Rap en Roerbak?
- 1 zak Oma’s Opbak aardappeltjes met rode schil, 450 g
- 4 eieren
- 3 el zonnebloemolie
- 150 g sperziebonen, geschoond
- 150 g waspeen, over de lengte in kwarten gesneden
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 gele paprika, in reepjes
- 2 teentjes knoflook, in plakjes
- 2 tl massala
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml water
- Sambal, naar smaak
- 4 rotivellen
Bereiden
Stap 1: Breng water aan de kook. Kook 4 eieren in circa 9 minuten hard. Koel de eieren in koud water. Pel en halveer de eieren.
Stap 2: Verhit een ruime wokpan met een scheut zonnebloemolie. Roerbak de sperziebonen en waspeen circa 3 minuten. Voeg dan de Oma’s Opbak aardappeltjes en rode ui toe en bak dit zo’n 4 minuten mee. Voeg dan de paprikareepjes, gesneden knoflook, massala en het groentebouillonblokje toe. Bak dit circa 2 minuten en voeg dan 100 ml water toe en sambal naar smaak. Voeg de gehalveerde eieren toe en warm kort door tot het vocht deels verdampt is.
Stap 3: Verwarm de rotivellen naar aanwijzing op de verpakking.
Serveer de roti met de warme rotivellen.