Taart als diner? Dat kan zeker! Serveer het met een frisse salade.
60 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
352 kcal per portie
Hoe maak ik Quiche van kriel, pompoen en kerrie?
- 1 zak Cêlavíta minikrieltjes, 450 g
- 4 eieren
- 200 ml room
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el kerriepoeder
- 1 tl gemberpoeder
- ½ tl gedroogde chiliringetjes
- 400 g pompoen, in blokjes gesneden
- Peper en zout, naar smaak
- 1 pak quichedeeg
- Beetje olijfolie
- 1 el bloem
Extra nodig:
- Oven of airfryer XL
- Bakvorm oven 20-24 cm, (maak 2 kleine quiches als je deze in de airfryer wilt bakken)
- Satéprikker
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven of airfryer voor. Bekleed een bakvorm met het quichedeeg; Leg onderin het blik een vel bakpapier en smeer de randen van het blik in met wat olijfolie en bebloem de randen licht. Leg dan het quichedeeg in het blik en zorg daarbij voor opstaande randen. Prik de bodem van het quichedeeg in met een vork.
Stap 2: Roer de eieren en room tot een glad mengsel met een garde. Breng dit eiermengsel op smaak met de gesnipperde ui, geraspte knoflook, kerriepoeder, gemberpoeder, chiliringetjes en peper en zout.
Stap 3: Verdeel de krieltjes en pompoenblokjes in de bakvorm, giet hier het eiermengsel overheen.
Stap 4: Bak de quiche in ongeveer 45 minuten gaar in een voorverwarmde oven of airfryer van 180°C. Omdat de vulling gaar moet worden, kun je de garing controleren door na de baktijd met een satéprikker in de vulling te prikken en wanneer deze droog uit de quiche komt is hij gaar.
Variatietip: Ook afgekoeld is de quiche erg lekker. Serveer bij een frisse salade.