Preischotel met oude kaas

Een stamppotje met deze lange lummels is weer eens wat anders. We hakken ze natuurlijk wel even in mooie ringetjes…dat eet wat makkelijker.

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Hoe maak ik een Preischotel met oude kaas?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen 900 gram
  • 600 gram prei
  • 100 gram oude kaas
  • scheutje warme melk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mosterd
  • paar takjes bieslook
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiden

Stap 1: Doe Oma’s kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp dit tot een fijne puree.

Stap 2: Snijd in de tussentijd de prei in repen en was deze grondig. Bak de prei samen met de gehakte knoflook rondom aan in een wok met wat olijfolie. Voeg een el mosterd en wat peper en zout toe.

Stap 3: Snijd de bieslook fijn en de oude kaas in blokjes en meng dit samen met de gewokte prei door de puree.

Stap 4: Serveer de preistamppot eventueel met een braadworstje van kip of een mootje kabeljauw. Of houd hem lekker vega.

Misschien vind je dit ook wel lekker