Een stamppotje met deze lange lummels is weer eens wat anders. We hakken ze natuurlijk wel even in mooie ringetjes…dat eet wat makkelijker.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik een Preischotel met oude kaas?
- 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Aardappelen 900 gram
- 600 gram prei
- 100 gram oude kaas
- scheutje warme melk
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel mosterd
- paar takjes bieslook
- peper & zout
- olijfolie
Bereiden
Stap 1: Doe Oma’s kruimige aardappelen in een pan met water en zout en kook ze in 10 – 12 minuten gaar. Giet af. Voeg een scheutje warme melk en wat peper en zout toe en stamp dit tot een fijne puree.
Stap 2: Snijd in de tussentijd de prei in repen en was deze grondig. Bak de prei samen met de gehakte knoflook rondom aan in een wok met wat olijfolie. Voeg een el mosterd en wat peper en zout toe.
Stap 3: Snijd de bieslook fijn en de oude kaas in blokjes en meng dit samen met de gewokte prei door de puree.
Stap 4: Serveer de preistamppot eventueel met een braadworstje van kip of een mootje kabeljauw. Of houd hem lekker vega.