Pittige paprikakrieltjes

Als je je krieltjes wat spannender wilt maken, dan is dit het juiste recept daarvoor. Voeg een paprika en een peper toe, wat cayennepeper en klaar ben je. Lekker als bijgerecht.

4 personen

20 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

265 kcal per portie

Hoe maak ik Pittige paprikakrieltjes?

Ingrediënten

Mini-krieltjes 700 gram
  • CêlaVíta Mini-krieltjes (700 gram)
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Snuf cayennepeper
  • Snuf zout

Voorbereiden

Stap 1: Maak de paprika’s schoon en snij in dunne reepjes.

Bereiden

Stap 2: Verhit de olie in 2 koekenpannen. Verdeel de krieltjes over de 2 pannen en bestrooi naar smaak met cayennepeper en eventueel een beetje zout. Bak de aardappeltjes in 12 minuten goudgeel. Voeg halverwege de paprikareepjes toe. Schep regelmatig om. Lekker met bijvoorbeeld een slavink en gekookte snijbonen.

Tip: In plaats van cayennepeper kun je ook kiezen voor (gerookte) paprikapoeder.

Misschien vind je dit ook wel lekker