Pittige boerenkoolstamppot met worst

Kom maar op met die stamper! Traditioneler kan het bijna niet, een oudhollandse stamppot boerenkool met rookworst. Heerlijk als het buiten fijn vriest en er een dik pak sneeuw ligt, dat is pas écht genieten! En speciaal voor de kouwkleumers onder ons hebben we dit recept extra pittig gemaakt, dus dat wordt zweten 😉

4 personen

35 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

485 kcal per portie

Hoe maak ik Pittige boerenkoolstamppot met worst?

Ingrediënten

Voor de rösti:

Oma’s kruimige aardappels
  • 1 verpakking CêlaVíta Kruimige Kookaardappelen (900 gram)
  • 600 gram gesneden boerenkool
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 (vegetarische) rookworst
  • 1 eetlepel boter
  • 200 ml melk
  • Scheutje azijn

Bereiden

Stap 1: Vul een pan met de aardappelen en een laagje water (zorg dat de aardappelen net onder water staan). Breng het water aan de kook. Voeg de boerenkool toe en laat alles samen 20-25 minuten koken.

Stap 2: Pel ondertussen de ui en snipper deze. Maak de paprika schoon en snij deze in blokjes. Snipper ook het rode pepertje.

Stap 3: Warm de rookworst op volgens de gebruiksaanwijzing.

Tip: Liever vegetarisch? Gebruik dan een rookworst van de vegetarische slager.

Stap 4: Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de ui, paprika en het rode pepertje ca. 5 minuten.

Tip: Nog pittiger van smaak? Bak dan een geperst knoflookje mee.

Stap 5: Giet de aardappelen met boerenkool af. Stamp de aardappelen met de boerenkool. Roer de ui, paprika en de rode peper erdoor. Verwarm de melk en maak de stamppot smeuïg met de melk en een scheutje azijn.

Stap 6: Maak op smaak met zout en peper en serveer de stamppot met de rookworst.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Bloemkoolsteak