Ga naar de inhoud
`
Pikante spruitenwok
Een heerlijk Aziatisch recept met oer-Hollandse ingrediënten wat supersnel op tafel staat!
Hoofdgerecht
2 personen
20 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 1 zak Cêlavíta wokjes, 450 gram
  • 400 g spruitjes, indien nodig gehalveerd
  • 1 el zonnebloemolie
  • Snuf zout
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 1 rode ui, gepeld en in parten gesneden
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 el chilisaus
  • 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode peper, in ringetjes gesneden
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 2 el zure room
Bereidingswijze

Bereiden

 

Stap 1:

Kook de spruitjes in een pan ruim kokend water beetgaar. Dat duurt ongeveer 4 minuten. Schep ze uit het water en laat ze uitwasemen.

 

Stap 2:

Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok. Wok de wokjes in ongeveer 5 minuten goudbruin, snufje zout erbij en schep ze uit de wok. Veeg de wok schoon en verhit nogmaals een scheutje zonnebloemolie.
Wok de spekjes 2 minuten, voeg dan de geraspte knoflook, gember en uienpartjes toe. Schud om en voeg de spruitjes en wokjes toe. Voeg na 3 minuten bakken de sambal, chilisaus, tomaatblokjes en peperringetjes toe. Bak kort mee.

 

Stap 3:

Maak de wok af door als laatste de geraspte oude kaas en lente-uiringetjes toe te voegen.
Schep de wokschotel in een ruime schaal. Top af met een flinke schep zure room.

 

Variatietip: 

Als dit te pittig is kun je uiteraard de sambal uit het gerecht weglaten.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker