Vrienden over de vloer, maar geen zin om de hele tijd in de keuken te staan? We gaan koken zonder de handen al te veel uit de mouwen te steken. 20 minuutjes voorbereiden en de rest gaat vanzelf. Je hoeft alleen maar af en toe te roeren.
Dit recept is een samenwerking met Brendakookt.
240 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik patatje stoofvlees?
- CêlaVíta Robuust Gesneden Friet
- 1 kilo rundvlees
- 2 grote uien
- 2 tenen knoflook
- 1 flesje donker bier (33 ml)
- 1,5 eetlepel appelstroop
- Takje verse tijm
- 1 kruidnagel
- 2 laurierbladen
- 1 eetlepel mosterd
- Scheutje natuurazijn
- Snuf peper en zout
- Boter om in te bakken
Bereiden
Stap 1: Voor de bereiding van het patatje stoofvlees begin je met de ui in halve ringen te snijden. Verwarm een stoofpan op het vuur en laat hierin een klont boter smelten. Bak de ui even aan. Pers de knoflook en voeg dit bij de ui, bak dit even kort mee.
Stap 2: Voeg het vlees erbij, breng op smaak met peper en zout en voeg de mosterd toe. Roer door en bak het vlees even aan alle kanten.
Tip: Je kunt het vlees ook een dag van tevoren maken.
Stap 3: Voeg het bier erbij en schraap de aanbaksels los in de pan, breng het bier aan de kook en draai het vuur zacht.
Stap 4: Voeg het laurierblad, kruidnagel en takje tijm samen met de azijn en appelstroop toe. Laat dit meestoven met de deksel op de pan. Na ongeveer 3-4 uur is het vlees mooi zacht. Roer het stoofvlees regelmatig door en verwijder voor het serveren het laurierblad en de tijm.
Stap 5: Bereid de friet volgens de gewenste bereidingswijze. Dit kan in de frituurpan, oven of airfryer.