Patates Nacho’s

Dat is een ongewone combinatie. Jaja, we verrassen je graag en geloof ons: dit ga je vaker dan 1x bereiden! Ook lekker als borrelhapje.

6 personen

30 minuten bereidingstijd

Borrel

Hoe maak ik Patates Nacho’s?

Ingrediënten

Friet robuust gesneden
  • CêlaVíta Robuust gesneden Friet
  • 2 Jalapeño pepers
  • 1 rode ui
  • 80 gram chorizoworst
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 6 plakjes cheddar kaas

Voor de tomatensalsa

  • 2 tomaten
  • 2 stengels lente-ui
  • Snuf peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • Klein beetje citroensap

Bereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de frieten over de bakplaat en bak ze 15 minuten voor.

Stap 2: Snijd ondertussen de chorizo en rode paprika in blokjes en de rode ui, jalapeño pepers en lente-ui in ringen.

Stap 3: Meng de blokjes in chorizo, ringen rode ui, pepers en lente-ui met de voorgebakken frieten. Beleg dit met de cheddar kaas en verwarm het nog 10 minuten in de oven in een ovenschaal.

Stap 4: Bereid ondertussen de tomatensalsa door de tomaten heel erg fijn te hakken (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Meng de fijngehakte tomaten met een geperst teentje knoflook, klein beetje citroensap en peper en zout. Garneer de tomatensalade met ringetjes lente-ui.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Traybake recept