In de zoektocht naar niet alledaagse ingrediënten zijn we op de kwarteleitjes gestuit. In slechts 15 minuutjes staat er een maaltijd voor een kwartel… uhh kwartet op tafel!
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
Hoe maak ik Patatas Bravas salade met verse kruiden en kwarteleitjes?
- 1 schaal CêlaVíta Patatas Bravas (425 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- 8 kwarteleitjes of 4 kleine eieren
- Klein bosje platte peterselie
- Klein bosje bieslook
- Klein bosje munt
- 5 eetlepels zure room
Voorbereiden
Stap 1: Verhit de olie in de pan. Voeg de aardappeltjes toe en bak ze in 12 minuten goudgeel. Eerst 6 minuten op hoog vuur, daarna 6 minuten op lager vuur. Schep regelmatig om.
Bereiden
Stap 2: Kook de kwarteleitjes. Breng water aan de kook, leg de eitjes met behulp van een schuimspaan in het kokende water en kook ze in 3 minuten half hard of in 4 minuten hard. Haal de eitjes met een schuimspaan uit het water en leg ze in een bakje ijskoud water om af te koelen.
Stap 3: Knip of hak de kruiden heel fijn. Meng de kruiden met de zure room door de warme patatas bravas en doe de lauwwarme aardappelsalade over in een schaal. Pel de eitjes, halveer ze en garneer de salade met de eitjes.
Variatietip: hier komt de tip.