Patat-friet visnuggets met ravigottemayo

Vrijdag visdag! Maar ook een dag om te delen met vrienden en familie. Met deze visnuggets van kabeljauwfilet, vis je zeker niet achter het net! Even in de oven met onze frieten met schil en dan is het tijd om samen te dippen in de ravigottemayo!

Dit recept is een samenwerking met Chickslovefood.

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

Hoe maak ik Patat-friet visnuggets met ravigottemayo?

Ingrediënten

Oma's verse patat friet
  • 700 g CêlaVíta oma’s echt verse patat-friet
  • 350 gram kabeljauwfilet (of een andere stevige witte vis)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (spelt)bloem
  • 4 handen panko (dat is Japans voor Paneermeel)
  • Flinke snuf peper en zout

Voor de ravigottemayo:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 augurkjes
  • 1 klein sjalotje
  • 1 eetlepel kappertjes

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereiden

Stap 2: Bak de frietjes 15 minuten in de oven (in een fryer/frituur kan natuurlijk ook).

Stap 3: Snijd ondertussen de vis in kleine, gelijke stukken en dep ze droog met een keukenpapiertje. Klop het ei los in een kommetje of een diep bord. Doe ook de bloem in een apart kommetje of diep bord. Meng de panko in een kommetje of diep bord met een flinke snuf peper en zout.

Stap 4: Paneer de vis door ‘m eerst door de bloem te halen, vervolgens door het ei en ten slotte door de panko. Zorg dat alles goed bedekt is. Leg alle visnuggets op een bakplaat met bakpapier.

Stap 5: Hussel de frietjes na 15 minuten door, zet de visnuggets erboven in de oven en bak in ca. 15-20 minuten goudbruin.

Stap 6: Snijd ondertussen de augurkjes en het sjalotje fijn, meng dit met de mayonaise en de kappertjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker