Parmezaan friet met pestodip

Veel gasten over de vloer? De Italianen weten wel raad met grote groepen. Met dit gerecht kun je maar liefst 12 mensen laten aanschuiven. 20 minuutjes in de keuken en dan samen genieten!

12 personen

20 minuten bereidingstijd

Borrel

185 kcal per portie

Hoe maak ik Parmezaan friet met pestodip?

Ingrediënten

Friet robuust gesneden
  • CêlaVíta Robuust gesneden friet (700 gram)
  • 25 gram verse basilicum
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 60 gram fijngeraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig:

Staafmixer/keukenmachine

Bereiden

Stap 1: Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Maak ondertussen de dipsaus: pureer de basilicum, pijnboompitten en knoflook samen met de mayonaise met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Schep 1 eetlepel geraspte kaas door de dipsaus.

Tip: Ook lekker met een tomatendipsausje van tomatenketchup, een kleingesneden tomaat en verse, fijngeknipte basilicum.

Stap 3: Verdeel de hete friet over een platte schaal en bestrooi direct met de rest van de geraspte kaas en versgemalen peper. Dien direct op met de dipsaus in het midden.

Misschien vind je dit ook wel lekker