paprika tortilla & spinazie salade met feta

Een Spaanse aardappel tortilla. Lekker voor bij een tapasdiner of serveer met een frisse salade volgens dit recept!

2 personen

25 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

476 kcal per portie

Hoe maak ik paprika tortilla & spinazie salade met feta?

Ingrediënten

Mini krieltjes gerookte paprika
  • 1 verpakking Mini krieltjes gerookte paprika 400 gram
  • 4 eieren
  • 100 gr chorizo in blokjes
  • 50 gr zongedroogde tomaatjes (gehalveerd)
  • 150 gr spinazie
  • 150 gr olijven met feta / witte kaas
  • 1/2 rode ui in dunne ringen
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 citroen geperst
  • Peper & zout naar smaak

Bereiden

Stap 1: Bak de blokjes chorizo zonder olie of boter in een pan krokant. Neem ze uit de pan en houd apart.

Stap 2: Bak de Mini Krieltjes in de olie van de chorizo, volg de aanwijzingen op de verpakking van de Mini Krieltjes (op matig vuur, paprika mag niet verbranden).

Stap 3: Klop de eieren los.

Stap 4: Voeg de chorizo en het ei toe aan de Mini Krieltjes. Zet het vuur laag en doe de deksel op de koekenpan. Gaar de tortilla totdat het ei is gestold.

Stap 5: Meng de spinazie, paprika, olijven, ui en de feta/witte kaas door elkaar en breng naar wens op smaak met citroensap en olie.

Stap 6: Serveer de tortilla in punten met de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika
Pikante spruitenwok recept