Een Spaanse aardappel tortilla. Lekker voor bij een tapasdiner of serveer met een frisse salade volgens dit recept!
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
476 kcal per portie
Hoe maak ik paprika tortilla & spinazie salade met feta?
- 1 verpakking Mini krieltjes gerookte paprika 400 gram
- 4 eieren
- 100 gr chorizo in blokjes
- 50 gr zongedroogde tomaatjes (gehalveerd)
- 150 gr spinazie
- 150 gr olijven met feta / witte kaas
- 1/2 rode ui in dunne ringen
- 2 el olijfolie
- 1/2 citroen geperst
- Peper & zout naar smaak
Bereiden
Stap 1: Bak de blokjes chorizo zonder olie of boter in een pan krokant. Neem ze uit de pan en houd apart.
Stap 2: Bak de Mini Krieltjes in de olie van de chorizo, volg de aanwijzingen op de verpakking van de Mini Krieltjes (op matig vuur, paprika mag niet verbranden).
Stap 3: Klop de eieren los.
Stap 4: Voeg de chorizo en het ei toe aan de Mini Krieltjes. Zet het vuur laag en doe de deksel op de koekenpan. Gaar de tortilla totdat het ei is gestold.
Stap 5: Meng de spinazie, paprika, olijven, ui en de feta/witte kaas door elkaar en breng naar wens op smaak met citroensap en olie.
Stap 6: Serveer de tortilla in punten met de salade.