Paasdiner recepten en tips

Het voorjaar is alweer begonnen en de Paasdagen zijn in zicht. Inmiddels is Pasen, net als de Kerstdagen uitgegroeid tot een dag om van alles uit de kast te halen om familie en vrienden te vermaken met leuke activiteiten en om elkaar te verwennen met een feestelijke maaltijd.

Ideeën Paasdiner

Ben je ook op zoek naar paasdiner recepten maar zie je door de bomen het bos niet meer? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. We hebben het overzichtelijk voor je gemaakt door een indeling te maken. Wil je alle Paasrecepten in één overzicht zien, volg dan deze link voor álle paasrecepten.

Voorgerecht Paasdiner

Een paasdiner zelf maken kost nog wel de nodige voorbereiding. Maar je begint meestal bij het voorgerecht. Belangrijk is dat deze niet al te zwaar valt. Een salade is daarvoor ideaal. Een lekker Paasgerecht is deze heerlijke Patatas Bravas salade met kruiden en kwarteleitjes. Genieten!

Paasdiner hoofdgerecht

Als je het voorgerecht hebt bepaald, kun je aan de slag met het hoofdgerecht. Je kunt daarbij denken bijvoorbeeld lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes of bijvoorbeeld een quiche.  Deze citroen-aardappeltjes met bloemkool smaken heerlijk bij een mals gebakken varkenshaasje: een echte paastopper. Het is heel eenvoudig te maken in de oven, zo zit je binnen een mum van tijd aan tafel en heb je nog genoeg tijd om andere leuke dingen te doen tijdens deze Paasdagen.

Eenvoudig paasdiner

Met een simpel paasdiner kun je ook zeker een schitterende maaltijd op tafel toveren. Alles begint met een goede voorbereiding. Als je hebt gekozen voor een tapas, gourmetten, voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, kun je aan de slag. Bepaal wat je bijvoorbeeld een dag van tevoren al kunt maken en wat ècht op de dag zelf moet. Zo voorkom je een hoop stress. 😉 . En wat het altijd goed doet, is friet! Maak een dag vantevoren deze heerlijke knoflookmayo erbij en je hebt wat feestelijks op tafel. Wil je liever gaan bruchen met pasen, lees dan eens deze blog met Paasbruch gerechten.

Stylingtips voor de Pasen

De tafel dekken voor Pasen is toch weer wat anders dan voor kerst. Houd het met Pasen lekker fris en licht, zoals de lente. Mooi met natuurlijke zachte tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. Verzamel leuke kleine potjes en flesjes en zet er verse lentebloemen in, zoals narcissen of tulpen. Staat zo leuk op tafel. Style je gerechten ook eens feestelijk, zoals in dit recept met Roast Potatoes geregen aan een takje Rozemarijn. Zo eenvoudig, maar het staat zó feestelijk!

We hopen dat je met deze Paasdiner recepten makkelijk kunt beginnen aan je Paas-voorbereidingen en twee leuke paasdagen zult hebben! Fijne Paasdagen!