Paasbrunch zelf maken? Lees dan deze tips.

Ga je voor een Paasbrunch of een Paasdiner? Wij hebben allerlei paasbrunch recepten voor je. Want Pasen wordt, net als Kerst, steeds meer een familiefeest. Reden genoeg om gezellig met elkaar aan tafel te gaan: vier het voorjaar en geniet van deze lekkere Paasbrunch ideeen.

Een ei hoort erbij!

Of je nu kiest voor een Paasontbijt, Paasbrunch of diner, een ei hoort erbij. Eieren zijn het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven, net als de lente en de Paashaas. Het zoeken van eieren is al jarenlang een traditie met Pasen. Het is een Germaanse traditie van lang geleden waar boeren de eieren verstopten in het land om zo de goden gunstig te stemmen. Dit zou zorgen voor een goede oogst. Leuk weetje hè? Eén van onze lekkerste paasbrunch gerechten blijft deze heerlijke Patatas Bravas salade met kruiden en kwarteleitjes. Genieten!

Brunch of diner? Friet valt altijd in de smaak!

Bij de brunch kun je zowel warme als koude gerechten op tafel zetten. Een paasbrunch zelf maken is leuk om te doen, maar wel wat tijdrovend. Je kunt het je zelf wel wat makkelijker maken door te combineren in je paasbrunch menu met kant-en-klare items en zelfgemaakte. Zo is er voor elk wat wils. Wat niet mag ontbreken is een heerlijke friet…en zeg nu zelf, dat smaakt toch altijd? We hebben een lekker recept van Friet in de schil met vers gepofte knoflooksaus.

Lekker smullen van een tapas Paastafel?

Hoe gezellig is het om samen van allerlei hapjes te genieten met Pasen. Heerlijk ongedwongen aan tafel op Paaszondag of Paasmaandag met familie of vrienden. Je kunt er een gezonde paasbrunch van maken, maar de traditionele paaseitjes mogen natuurlijk niet ontbreken. ;).

Laat je inspireren door deze verzameling paasdiner gerechten.

Paasbrunch met kinderen

Een dagje samen zijn met je familie en vrienden is leuk. Maar voor de kinderen soms een lange zit. Je kunt het voor hen nóg leuker maken door een leuke activiteit samen te doen. De paasdagen zijn daar bij uitstek geschikt voor! We hebben op Internet een aantal leuke sites gevonden waar je leuke inspiratie vindt om dingen te doen met Pasen.

Paaseieren zoeken: op deze blog staat een verhaal hóe je het eieren zoeken nóg leuker kunt maken.

Paaseieren versieren: altijd een succes met kinderen, het beschilderen van paaseieren. Maar ook mama’s en oma’s vinden dit leuk. Op deze website vind je allerlei leuke inspiratie om een leuk paasei te schilderen.

Paasslinger maken: leuk om je huis in Paassfeer te brengen. We vonden een erg leuke paasslinger, erg leuk om met je kids te maken. Lees deze blog maar eens.

We gaan ervan uit dat met deze Paasbrunch tip je ongetwijfeld een leuke paasbrunch thuis zult hebben! Fijne Paasdagen!