Paasbrunch of Paasdiner?

Ga je voor een Paasbrunch of een Paasdiner? Met deze recepten kan het allebei! Pasen wordt, net als Kerst, steeds meer een familiefeest. Reden genoeg om gezellig met elkaar aan tafel te gaan: vier het voorjaar en geniet van deze lekkere Paasrecepten.

Een ei hoort erbij!

Of je nu kiest voor een Paasontbijt, Paasbrunch of diner, een ei hoort erbij. Eieren zijn het symbool van de vruchtbaarheid en het nieuwe leven, net als de lente en de Paashaas. Het zoeken van eieren is al jarenlang een traditie met Pasen. Het is een Germaanse traditie van lang geleden waar boeren de eieren verstopten in het land om zo de goden gunstig te stemmen. Dit zou zorgen voor een goede oogst. Leuk weetje hè? Een lekker Paasgerecht bij de brunch of diner is deze heerlijke Patatas Bravas salade met kruiden en kwarteleitjes. Genieten!

Brunch of diner? Friet valt altijd in de smaak!

Bij de Paasbrunch en het Paasdiner kun je zowel warme als koude gerechten op tafel zetten. Zo is er voor elk wat wils. Wat niet mag ontbreken is een heerlijke friet…en zeg nu zelf, dat smaakt toch altijd? We hebben een lekker recept van Friet in de schil met vers gepofte knoflooksaus.

Stylingtips voor de Pasen

De tafel dekken voor Pasen is toch weer wat anders dan voor kerst. Houd het met Pasen lekker fris en licht, zoals de lente. Mooi met natuurlijke zachte tinten. Bloemen horen ook bij het voorjaar. Verzamel leuke kleine potjes en flesjes en zet er verse lentebloemen in, zoals narcissen of tulpen. Staat zo leuk op tafel. Style je gerechten ook eens feestelijk, zoals in dit recept met Roast Potatoes geregen aan een takje Rozemarijn. Zo eenvoudig, maar het staat zó feestelijk!

Lekker smullen van een tapas paastafel

Hoe gezellig is het om samen van allerlei hapjes te genieten met Pasen. Heerlijk ongedwongen aan tafel op Paaszondag of Paasmaandag met familie of vrienden. Deze groene asperge aardappelschotel is een goede aanvulling op je paastafel. Lekker met wat grote aardappelparten en heerlijke aioli-saus om in te dippen. Je mag met je vingers eten hoor. 😉

Lekker makkelijk en snel paasrecept uit de oven

Dit recept is ook een lekkere paastopper. Het is heel eenvoudig te maken in de oven, zo zit je binnen een mum van tijd aan tafel en heb je nog genoeg tijd om andere leuke dingen te doen tijdens deze Paasdagen. Deze citroen-aardappeltjes met bloemkool smaken heerlijk bij een mals gebakken varkenshaasje.