Een warme salade met aardappel, bietjes en geitenkaas uit de oven. Je maakt ‘m helemaal af met rucola, pijnboompitten en balsamicostroop. Smullen maar!
50 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
509 kcal per portie
Hoe maak ik Ovenschotel met aardappel, biet en geitenkaas?
Ingrediënten
Voor de rösti:
- 1 zak Cêlevíta Oma’s opbak aardappeltjes, 700 gram
- 2 el zonnebloemolie
- Peper en zout, naar smaak
- Paar takjes tijm, fijngehakt
- 400 g bieten, voorgegaard
- 200 g geitenroomkaas
- 3 el pijnboompitten
- 100 g rucola gewassen
- 3 el balsamicostroop
Extra nodig:
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 210 graden. Bekleed de ovenbakplaat met bakpapier.
Meng de aardappeltjes met zonnebloemolie, peper en zout naar smaak en fijngehakte tijm.
Bak de aardappeltjes 30 minuten in de oven, roer tussendoor een keer om.
Stap 2: Ondertussen de bieten in parten snijden en de geitenroomkaas brokkelen.
Haal na 30 minuten de ovenbakplaat uit de oven. Verdeel de biet en geitenroomkaas over de ovenbakplaat. Bak dit nog 10 minuten in de oven. Verdeel dan de pijnboompitten over de ovenbakplaat en bak het geheel nog 5 minuten.
Stap 3: Maak de ovenbakplaat af met rucola en balsamicostroop die je eroverheen sprenkelt.
Serveer de ovenbakplaat in zijn geheel op tafel. (Of maak saladeborden per persoon)