Ga naar de inhoud
`
Oma’s Opbak Aardappelen met erwtjes á la crème en gebakken schol met spinazie-kaasvulling
Een schol is perfect om met de kids te eten! Deze vis heeft namelijk een vrij neutrale smaak en zit bomvol goede vitaminen. Smullen maar!
Hoofdgerecht
4 personen
40 minuten
Ingrediënten:
Product

Voor de aardappeltjes:

  • 700 g CêlaVíta Oma’s Opbak Aardappelen
  • 2 el roomboter
  • Zout en peper, naar smaak

 

Voor de schol met spinazie-kaasvulling:

  • 4 dubbele scholfilets à 125 g stuk
  • 200 g spinazie
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 1 kleine teen knoflook, geraspt
  • Beetje peper
  • Zonnebloemolie om in te bakken

 

Voor de erwtjes á la crème:

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 el roomboter
  • 600 g diepvrieserwten, ontdooit
  • 1 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • 50 ml water
  • Zout en peper, naar smaak
Bereidingswijze

Stap 1: Breng ruim water aan de kook en zet een ruime kom ijskoud water klaar. Dompel de spinazieblaadjes kort onder in het kokende water en schep ze daarna meteen in het ijskoude water om terug te koelen. Giet de koude spinazie op een zeef en knijp de spinazie goed uit, zodat er zo weinig mogelijk vocht in zit. Doe de spinazie in een kom en meng het met de oude kaas, geraspte knoflook en een beetje peper. Verdeel de spinazie vulling over de 4 scholfilets en vouw deze dicht, zodat aan beide kanten vis zit. Prik de vis indien nodig dicht met een cocktailprikkertje.

Stap 2: Fruit de gesnipperde ui en gedroogde dille in 1 el roomboter tot deze glazig zijn. Voeg hierna de erwtjes toe en 1 el bloem. Fruit dit circa 1 minuut voordat je de kookroom, water, zout en peper toevoegt. Kook dit onder constant roeren 2 minuten door. Daarna kunnen de erwtjes op de waakvlam warm gehouden worden.

Stap 3: Verhit twee ruime bakpannen. Eén pan voor de aardappelen. Smelt hierin de roomboter en bak de aardappelen naar aanwijzing op de verpakking goudbruin en breng ze op smaak met zout en peper. De andere pan verhit je met een scheutje zonnebloemolie. Bak hierin de gevulde schol op matig vuur in circa 7 minuten gaar. Draai de vis niet te vaak om, het liefste pas wanneer de eerste zijde gaar is. Dat zie je doordat de vis volledig wit is opgetrokken. Bak de vis daarna gaar aan de andere zijde.

Serveer de gebakken schol met de opbak aardappelen en de erwtjes à la crème.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker