Tijd voor een Hollandse maaltijd! De aardappelen zijn op smaak gebracht met mosterd. In combinatie met de rode bietjes, ui en augurk is het een perfecte match.
20 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
234 kcal per portie
Hoe maak ik Oma’s aardappel met grove mosterd en rode bietjes?
Ingrediënten
Voor de rösti:
- Oma’s kruimige aardappels
- 2 eetlepels grove mosterd
- 800 gram rode bietjes (voor gekookt en in parten gesneden)
- 1 ui gesnipperd
- 100 gram augurken uit zoetzuur in blokjes
- 4 vegetarische braadworsten
- 1 eetlepel boter of margarine
- Peterselie (bosje)
- Peper & zout naar smaak
Bereiden
Stap 1: Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Braad de worsten volgens aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3: Verwarm de bietjes in een pan samen met de ui en augurk. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Stap 4: Giet de aardappelen af en meng al omscheppend de mosterd door de aardappelen.
Stap 5: Bestrooi het gerecht met de peterselie. Eet smakelijk!