Een visje stoven: zo gebeurd! Heerlijk in kruidenboter en citroen. In combinatie met gekookte aardappelen en een lekkere, frisse salade is het gerecht compleet.
25 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
435 kcal per portie
Hoe maak ik Oma’s aardappel met gestoofde vis in kruidenboter?
- Oma’s kruimige aardappels
- 100 gram kruidenboter
- 400 gram witvis (kabeljauw of tilapia)
- 1 komkommer in blokjes
- 1 rode ui in dunne halve ringen
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ citroen uitgeperst
- Dille fijn gehakt (bosje)
- ½ citroen in schijfjes
- Peper & zout naar smaak
Bereiden
Stap 1: Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Smelt de helft van de kruidenboter op laagvuur in een koekenpan met deksel (laat de boter niet kleuren).
Stap 3: Voeg 3 à 4 eetlepels water toe en leg de vis met de schijfjes citroen in de pan.
Stap 4: Stoof de vis met de deksel op de pan gaar. Let op: niet te gaar dat maakt vis snel droog.
Stap 5: Giet de aardappel af en stoom droog.
Stap 6: Meng de komkommer met de rode ui en de dille en breng op smaak met de olie en het citroensap.
Stap 7: Verdeel de overgebleven kruidenboter over vis en over de aardappelen.