Moules frites (friet met mosselen)

Moules frites is een heerlijk traditioneel recept, ideaal voor een gezellige avond met vrienden! Zit er een R in de maand, dan is het mosselen seizoen begonnen. Dus gooi die pan maar gauw op het vuur en laat het water borrelen. 7 minuutjes koken, et voilà. Bon appétit!

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

950 kcal per portie

Hoe maak ik Moules frites?

Ingrediënten

Friet met schil
  • CêlaVíta Friet met schil (700 gram)
  • 2 kilo mosselen
  • 1 prei
  • 3 worteltjes
  • Klein bosje verse bladselderij
  • 20 gram boter
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of 3 takjes verse tijm)
  • 1 flesjes witbier (à 30 cl)

Voor de saus:

  • 1 sjalotje
  • 1 zoetzure augurk
  • 2 theelepels
  • Kappertjes
  • 100 ml mayonaise

Bereiden

Stap 1: Bak de friet in de oven, de frituur of de fryer volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Was de mosselen goed onder koud stromend water. Verwijder kapotte exemplaren. Tik de geopende mosselen met de bolle kant tegen het aanrecht. Als ze niet sluiten, zijn ze niet meer goed.

Stap 3: Was de preien en snij in brede ringen. Maak de worteltjes schoon en snij in stukjes. Maak de bladselderij schoon en hak grof.

Stap 4: Verhit de boter in een mosselpan. Fruit hierin de prei, worteltjes en bladselderij ongeveer 2 minuten. Voeg de mosselen, tijm en peper naar smaak toe. Schenk het bier erover en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen ongeveer 7 minuten tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan een keer om.

Tip: Maak eens een Italiaanse variant door de mosselen te koken in wijn met Italiaanse groente als courgette, paprika en tomaat.

Stap 5: Pel en snipper het sjalotje. Snij de augurk in piepkleine stukjes. Meng de sjalot, augurk en kappertjes door de mayonaise. Verdun iets met wat augurkenvocht.

Stap 6: Serveer de mosselen met de friet en de remouladesaus. Ook lekker met een frisse salade!

Misschien vind je dit ook wel lekker