mini-krieltjes met zelfgemaakte Joppiesaus

Eet vandaag als het jarige joppie. Deze mini-krieltjes smaken namelijk nog lekkerder met een zelfgemaakt sausje. Binnen 15 minuten staat jouw feestmaal op tafel. Favoriet bij de kinderen en na je het geproefd hebt ook bij jou. Joepie! Lekker met bijvoorbeeld een runderbraadworstje en sperzieboontjes.

4 personen

15 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

435 kcal per portie

Hoe maak ik mini-krieltjes met zelfgemaakte Joppiesaus?

Ingrediënten

Mini-krieltjes 700 gram
  • 1 verpakking CêlaVíta Mini-Krieltjes (700 gram)
  • 2 bosuitjes
  • 2½ eetlepel boter of olie
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • ½ eetlepel tomatenketchup
  • 1½ theelepel currypoeder
  • Snufje paprikapoeder

Extra nodig:

Staafmixer/blender

Bereiden

Stap 1: Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Verhit een halve lepel boter of olie in een koekenpan en fruit hierin de bosuitjes 1-2 minuten. Laat ze afkoelen.

Stap 2: Verhit in een grote koekenpan de rest van de boter of olie en bak hierin de minikrieltjes gedurende 10 minuten. Bak ze eerste 8 minuten op hoog vuur, daarna laten nagaren op een laag vuur. Schud de aardappeltjes regelmatig om voor een krokant resultaat.

Stap 3: Meng ondertussen de mayonaise met de yoghurt, de tomatenketchup, het currypoeder en het paprikapoeder. Schep de bosuitjes erdoor. Eventueel de saus glad pureren met een staafmixer. Serveer de saus bij de krokante krieltjes.

Tip: De Joppiesaus kan in de koelkast afgedekt nog 2 dagen bewaard worden.

Misschien vind je dit ook wel lekker

Gevulde puntpaprika