Heerlijk krokante aardappeltjes met entrecote en mais. Dit voelt als een feestmaal in het weekend!
30-40 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht uit de airfryer
993 kcal per portie
Hoe maak ik Milde BBQ-aardappeltjes met gegrilde entrecote, maiskolf en kruidenboter?
- 2 maiskolven
- 2-4 el kruidenboter
- 2 entrecotes à 175 g stuk
- Zout en peper naar smaak
- 1 el olijfolie
- 450 g CêlaVíta milde BBQ-aardappeltjes
- 1 el zonnebloemolie
Extra nodig:
Airfryer, grillplaatje en aluminiumfolie
Bereiden
Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Smeer de maïskolven in met een klein beetje kruidenboter. Bak de maïskolven rondom goudbruin in circa 15 minuten. Leg de maiskolven daarna op een bordje onder aluminiumfolie.
Stap 2: Verwarm de airfryer voor op 210 °C met het grillplaatje erin. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en smeer ze dun in met een laagje olijfolie. Grill de entrecotes 2-3 minuten. Draai ze daarna om en grill ze nogmaals 2-3 minuten. Haal de entrecotes uit de airfryer en leg ze op een bordje, afgedekt met aluminiumfolie, te rusten.
Stap 3: Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 175 °C.
Bak de milde BBQ-aardappeltjes met wat zonnebloemolie naar aanwijzing op de verpakking goudbruin.
Als de aardappeltjes klaar zijn kunnen de maïskolven nog 2 minuten mee opgewarmd worden bij de aardappeltjes.
Mocht het vlees voor het gevoel wat zijn afgekoeld, dan kun je deze nog 1-2 minuten in de lege airfryer op 180 °C leggen. Schep dan eerst de aardappeltjes en maiskolven al op borden.
Serveer op het vlees nog een klontje kruidenboter. Serveer de entrecote met de gebakken milde BBQ-aardappeltjes en de maiskolf.
Tip: Uiteraard hoeft dit gerecht niet in een airfryer gemaakt te worden, het is ook geschikt voor pan, oven of BBQ.