Milde BBQ-aardappeltjes met gegrilde entrecote, maiskolf en kruidenboter

Heerlijk krokante aardappeltjes met entrecote en mais. Dit voelt als een feestmaal in het weekend!

2 personen

30-40 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht uit de airfryer

993 kcal per portie

Hoe maak ik Milde BBQ-aardappeltjes met gegrilde entrecote, maiskolf en kruidenboter?

Ingrediënten

Krokant Kruidenkorstje Milde BBQ
  • 2 maiskolven
  • 2-4 el kruidenboter
  • 2 entrecotes à 175 g stuk
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 el olijfolie
  • 450 g CêlaVíta milde BBQ-aardappeltjes
  • 1 el zonnebloemolie

Extra nodig:

Airfryer, grillplaatje en aluminiumfolie

Bereiden

Stap 1: Verwarm de airfryer voor op 180 °C. Smeer de maïskolven in met een klein beetje kruidenboter. Bak de maïskolven rondom goudbruin in circa 15 minuten. Leg de maiskolven daarna op een bordje onder aluminiumfolie. 

Stap 2: Verwarm de airfryer voor op 210 °C met het grillplaatje erin. Bestrooi de entrecotes met zout en peper en smeer ze dun in met een laagje olijfolie. Grill de entrecotes 2-3 minuten. Draai ze daarna om en grill ze nogmaals 2-3 minuten. Haal de entrecotes uit de airfryer en leg ze op een bordje, afgedekt met aluminiumfolie, te rusten.

Stap 3: Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 175 °C. 

Bak de milde BBQ-aardappeltjes met wat zonnebloemolie naar aanwijzing op de verpakking goudbruin.

Als de aardappeltjes klaar zijn kunnen de maïskolven nog 2 minuten mee opgewarmd worden bij de aardappeltjes. 

Mocht het vlees voor het gevoel wat zijn afgekoeld, dan kun je deze nog 1-2 minuten in de lege airfryer op 180 °C leggen. Schep dan eerst de aardappeltjes en maiskolven al op borden.

Serveer op het vlees nog een klontje kruidenboter. Serveer de entrecote met de gebakken milde BBQ-aardappeltjes en de maiskolf.

Tip: Uiteraard hoeft dit gerecht niet in een airfryer gemaakt te worden, het is ook geschikt voor pan, oven of BBQ.

Misschien vind je dit ook wel lekker