Mexicaanse Stamppot met edamame bonen en chocola

Lees je het goed? Ja, er staat chocolade! Dit favoriete ingrediënt, met name geliefd bij vrouwen, is namelijk toegevoegd aan deze stamppot. Dit is het uitproberen meer dan waard. Origineler kunnen we het niet maken.

Dit recept is bedacht door Annita Opdam en is één van de drie winnende recepten van de CêlaVíta stamppot-wedstrijd.

2 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

Mexicaanse Stamppot met edamamebonen en chocola

Ingrediënten

Oma’s vastkokende aardappelen
  • CêlaVíta Oma’s Kruimige Kookaardappelen 500 gram
  • 300 gram kipfilet
  • Halve rode paprika
  • Halve grote ui
  • Blikje mais (150 gram)
  • Blikje Edamame bonen (130 gram)
  • 1 reep Melk Chocola (70 gram)
  • 100 gram feta
  • 1 pak mini Taco Tubs (Santa Maria)
  • 150 ml melk
  • 50 gram boter
  • 3 eetlepels Texmex kruiden
  • 1 eetlepel mint
  • 1 theelepel gemalen rode peper

Voorbereiden

Stap 1: Verwarm de oven voor op 125°C. Bak vervolgens de Taco Tubs ca. 10 minuten in de oven.

Stap 2: Kook de aardappelen in ca. 14 minuten gaar.

Bereiden

Stap 3: Snijd de kipfilet, paprika en ui in kleine blokjes.

Stap 4: Kruid de kipfilet met de Texmex-kruiden en bak de kipfiletblokjes gaar. Voeg de ui en paprika toe en bak deze kort mee. Als laatste de uitgelekte bonen en mais toevoegen.

Stap 5: Maak een smeuïge puree van de aardappels, boter en warme melk. Breng op smaak met wat peper.

Stap 6: Roer het kipfilet/groentemengsel samen door de puree en rasp de chocola erboven grof en maak het warm.

Stap 7: Prak de feta in een schaaltje fijn en roer de mint erdoor.

Stap 8: Schep de Mexicaanse puree in de Taco Tubs en garneer met het mint-fetamengsel.

Misschien vind je dit ook wel lekker