Wist je dat je de Tex Mex keuken perfect kan combineren met de Hollandse? Hier vind je het recept voor deze lekkere aardappel ovenschotel met een twist van fajita kruiden, gehakt en zure room.
Dit recept is een samenwerking met Leukerecepten.nl
45 minuten bereidingstijd
Hoofdgerecht
784 kcal per portie
Hoe maak ik een Mexicaanse fajita aardappelschotel uit de oven
- CêlaVíta Oma’s opbakaardappel met rode schil 450 gr
- 200 gr (vega)gehakt
- 1 eetlepel Mexicaanse fajita kruiden
- 2 eetlepels olie
- 1 paprika
- 1 uitje
- 1 klein blikje mais a 150 gr
- 125 ml zure room
- Handje geraspte kaas
- 1 bosui
- Guacamole om erbij te serveren
- Optioneel: jalapeño pepers
Bereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de aardappels in een kom met een halve eetlepel fajita kruiden en 1 eetlepel olie. Verdeel ze over een ovenschaal en zorg dat ze niet te veel op elkaar liggen. Zet ze 25 minuten in de oven. Schep ze halverwege een keer om.
Stap 2: Verhit ondertussen de andere eetlepel olie in een pan en bak het gehakt rul. Snipper de ui fijn en snijd de paprika in blokjes of reepjes. Voeg deze toe aan het gehakt en bak kort mee. Breng het gehakt en groenten in de pan op smaak met de andere helft van de fajita kruiden. Laat de mais uitlekken en schep op het laatst door het gehakt mengsel. Houd je van pittig dan kun je ook nog jalapeño pepers in stukjes of ringetjes toevoegen.
Stap 3: Haal de ovenschaal met aardappels uit de oven. Voeg het gehaktmengsel met de groenten toe en schep erdoorheen. Schep kleine hoopjes zure room op de ovenschotel en bestrooi met kaas. Zet de ovenschotel nogmaals 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Stap 4: Bestrooi de ovenschotel voor het serveren met ringetjes bosui en serveer met de guacamole en gebruik deze als een soort dipsaus.
Tip: Je kunt de ingrediënten ook verdubbelen voor een ovenschotel voor 4 tot 6 personen. Zorg er dan wel voor dat je een grote ovenschaal hebt of verdeel het over 2 zodat de aardappeltjes genoeg ruimte hebben om gaar te worden.