Mexicaanse aardappeltjes met romige kaassaus

Wil je je gasten verrassen bij de borrel met een origineel recept? Probeer dan eens deze Mexican potatoes met romige kaassaus! Mét huisgemaakte Mexicaanse kruidenmix! 😍

8 personen

30 minuten bereidingstijd

Hoofdgerecht

380 kcal per portie

Hoe maak ik Mexicaanse aardappeltjes met romige kaassaus?

Ingrediënten

Voor de Mexican potatoes:

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Kruimige aardappelen 900 gram
  • 3 el zonnebloemolie
  • Mexicaanse kruidenmix, naar smaak
  • Zout, naar smaak

Voor de Mexicaanse kruidenmix:

  • ½ el chilipoeder
  • ½ el komijnpoeder
  • ½ el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde korianderblad
  • ½ el gedroogde oregano
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 2 tl fijn zeezout

Voor de kaassaus:

  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 300 ml volle melk
  • 50 g oude kaas, geraspt
  • 150 g cheddar 48 +, geraspt
  • Witte peper, naar smaak

Voor de topping:

  • 1 rode pijpsjalot, in fijne ringen gesneden
  • 3 jalapeño’s, in fijne ringen gesneden
  • 3 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • ½ knoflookteen, geraspt
  • ½ el rode wijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • Paar blaadjes verse koriander
  • 4 el zure room

Bereiden

Stap 1: Maak de Mexicaanse kruidenmix door alle ingrediënten te mengen.

Stap 2: Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de aardappelen met zonnebloemolie, Mexicaanse kruidenmix en zout naar smaak. Bak de aardappelen op een ruime ovenschaal in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Stap 3: Maak de kaassaus. Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Bak deze roux al roerend in circa 2 minuten gaar. Voeg beetje bij beetje op laag vuur, al roerend met een garde de koude melk toe. Laat de saus op laag vuur 2 minuten doorkoken. Voeg dan de oude kaas en cheddar toe, roer de saus tot de kaas gesmolten, haal dan de saus van het vuur.

Stap 4: Meng de gesneden pijpsjalot, jalapeño’s, tomatenblokjes, geraspte knoflook, rode wijnazijn en olijfolie.

Schep de krokant gebakken aardappelen in een mooie schaal, schenk hierover de warme kaassaus. Verdeel de topping op de aardappelen en kaassaus. Strooi er wat gescheurde korianderblaadjes overheen.

Serveer de Mexican potatoes met wat zure room.

Misschien vind je dit ook wel lekker