Mexicaans eten: van het voor- tot aan het nagerecht in stijl

Maak van de maaltijd een feestje in Mexicaanse sferen. Heerlijk eten, veel kleur, muziek, drinken, vrienden en familie om heerlijk samen te genieten! Maar wat is dan typisch Mexicaans vraag je jezelf misschien af? Met deze tips en ideeën hieronder wordt jouw fiësta Mexicana gegarandeerd een succes! Heb je ook zin in zo’n Mexicaans feestje?

Leuke Mexicaanse items:

 • Mexicaanse decoratie
  Allereerst start je met de decoratie. Dat begint met kleur…véél kleur! Haal leuke kleurrijke servetten of tafellopers met het welbekende Mexicaanse streepje. En wat denk je van cactussen? Tegenwoorden zijn ze in veel soorten en maten te vinden. Deze horen ook bij een Mexicaans diner thuis.
 • Mexicaans servies
  Natuurlijk hoort er bij een Mexicaans feestje ook kleurrijk servies. Je kunt mooi Mexicaans tapas servies gebruiken of andere kleurrijke schaaltjes of borden. Als het maar veel kleur bevat!
 • Mexicaanse drankjes
  Welke heerlijke drankjes serveer je tijdens een Mexicaanse fiësta? Dit kan een heerlijk Mexicaans biertje zijn. Leuk met een schijfje limoen erin. Maar je kunt natuurlijk ook heerlijke Sangria maken en in leuke glazen doen. Denk ook hierbij aan: de Mexicaanse tafel bestaat uit veel kleur!

Mexicaans eten
En dan het eten. Als je aan Mexicaans eten denkt, dan denk je snel aan goedgevulde tortilla’s of wraps. Andere lekkere gerechten zijn Mexicaanse tacos of nacho’s met verse groenten, gehakt en kaas uit de oven (enorm lekker met zelfgemaakte guacamole 😉). Ook een heerlijk koele gazpacho mag niet ontbreken.

 • Mexicaans voorgerecht
  Uiteraard is dat een échte koele gazpacho, dit mag niet ontbreken als Mexicaans voorafje. Maar je kunt ook kleine Mexicaanse snacks als voorafje eten bij de maaltijd. Denk hierbij aan leuke tapas-hapjes.
 • Mexicaanse bijgerechten
  Een onderdeel van de Mexicaanse maaltijd is het bijgerecht. Je kunt hierbij denken aan een frisse Mexicaanse salsa (met o.a. tomaten, koriander, ui en zwarte bonen) of gegrilde mais. Maar wat denk je van een heerlijke gevulde wrap met aardappeltjes? Een vreemde combinatie? Probeer het eens, dat wordt smullen!
 • Mexicaanse hapjes
  Je kunt er ook een leuke tapasmaaltijd van maken, met allerlei leuke Mexicaanse borrelhapjes. Wil je een échte Mexicaanse specialiteit serveren zetten, zet dan onze CêlaVíta Patatas Mexicanas op een grote schaal midden op tafel. Een aantal leuke cocktailvorkjes erbij en prikken maar. Een heerlijke Mexicaanse ovenschotel met knapperige maïs, jalapeño en geraspte kaas. Zo heb je makkelijk Mexicaanse hapjes op tafel staan!
 • Mexicaans nagerecht
  Wat is nu een typisch Mexicaans toetje? Veel recepten zijn er online niet te vinden. Maar eigenlijk is van alles mogelijk. De nagerechten uit Mexico bevatten over het algemeen veel vers fruit. Denk aan ananas of mango. Heerlijk met wat gesmolten chocola erover en je Mexicaanse dessert staat op tafel!

Mexicaanse maaltijd
Uiteraard hoeft niet álles helemaal in Mexicaanse sferen te zijn. Als je het leuk vindt om een klein gedeelte van je maaltijd een zonnig karakter mee te geven met typische Mexicaanse groenten of ingrediënten, probeer dan eens één van de volgende Mexicaanse recepten:

Een lekker Mexicaans recept met aardappeltjes, groente en vlees. Wat het typisch Mexicaans maakt, is de frisse tomatensalsa.

Ook lekker zijn deze typisch Mexicaans gekruide aardappeltjes uit de airfryer, genieten!

Een vreemde combinatie, maar je moet het zeker eens proberen. Deze goed gevulde Mexicaanse taco’s met chocola!

Dit Mexicaanse vlees gerecht wordt gemaakt met friet. Om je vingers bij af te likken! Staat leuk in een grote schaal op tafel.

Mexicaanse muziek

Natuurlijk hoort bij een Mexicaans feestje ook feestelijke, vrolijke muziek. We hebben een speciale Mexican Spotify Playlist voor je samengesteld met allerlei heerlijke, swingende nummers die je in Mexicaanse sferen brengt. Een heerlijke playlist met Mexicaanse toppers!