Ook zonder tajine kan jij de Marokkaanse smaak nabootsen. Deze aardappels voelen zich helemaal thuis in hun goudbruine gekruide jasje op de bakplaat. Dippen maar!
35 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
Hoe maak ik Marokkaanse aardappels van de bakplaat met korianderdip?
- 1 zak Cêlavíta Oma’s aardappelen vastkokend, 500 gram
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 el boter
- Peper en zout, naar smaak
- 2 el zonnebloemolie
Voor de dip:
- 3 eetlepels fijngesneden koriander
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 mandarijn, uitgeperst
- Snuf peper en zout
Voorbereiden
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Stap 2: Schep de aardappelen op een bakplaat om met de specerijen, prei en olijfolie. Strooi er zout en versgemalen peper naar smaak over.
Stap 3: Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de aardappelen in ca. 25 minuten goudbruin en gaar. Schep ze tussentijds een keer om.
Stap 4: Roer ondertussen de koriander door de mayonaise. Breng de dip op smaak met zout, peper en mandarijnsap.
Variatietip: hier komt de tip.