Ga naar de inhoud
`
Makkelijke aardappel roerbak met pittige kip
Vandaag maar eens een pittig recept op tafel toveren? Deze wokschotel is snel en makkelijk te maken. Lekker met kip, maar ben je meer van de vega: vervang deze dan door kikkererwten en blokjes pompoen. Ik denk dat je mede-eters het er roerend mee eens zijn dat deze aardappelroerbak een blijvertje is!
Hoofdgerecht
4 personen
40 minuten
Ingrediënten:
Product
  • 700 gr CêlaVíta Oma’s opbakaardappeltjes
  • 400 gr sperziebonen
  • 400 gr kip, in stukjes
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • Olie, boter of margarine

 

Voor de marinade:

  • 1 chilipeper
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 eetlepels olie
  • ½ eetlepel sambal (naar smaak)
  • 1 theelepel paprikapoeder
Bereidingswijze

Voorbereiden

 

Stap 1:

Maak eerst de marinade. Pers de tenen knoflook uit of hak heel fijn. Snijd ook de chilipeper in kleine stukjes en verwijder de pitjes. Meng dit met de rest van de ingrediënten voor de marinade. Voeg de sambal naar smaak toe. Voeg de pittige marinade toe aan de kip en laat even marineren terwijl je verder gaat met de rest.

 

Tip:

Je kunt voor een intensere smaak ook de kip al een (halve) dag van te voren marineren.

 

Bereiden

 

Stap 2:

Verhit een beetje olie, boter of margarine in een koekenpan en verhit op hoog vuur. Voeg de opbakaardappels toe en bak rondom krokant en daarna op lager vuur. Kook ondertussen ook de sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar.

 

Stap 3:

Haal de aardappels als ze krokant en gaar zijn uit de pan en voeg de kip met de marinade toe samen met de gesnipperde ui. Snijd de paprika in stukjes en voeg ook toe aan de kip. Bak een paar minuten tot de kip gaar is en voeg dan de gebakken aardappels en gekookte sperziebonen toe. Schep alles goed om, breng op smaak met een snufje peper en zout en bak nog een paar minuten door.

 

Tip 1:

Voor een vegetarische variant kun je de kip achterwege laten of vegetarische kip gebruiken. Of vervang de kip door wat extra groenten of peulvruchten zoals kikkererwten of blokjes pompoen.

 

Tip 2:

Wil je een mildere variant maken voor de kids, gebruik dan geen of minder sambal of chilipeper. Of gebruik een eetlepel rode pesto om toch een leuke en lekkere twist aan het gerecht te geven.

Misschien Vind Je Dit Dan Ook Wel Lekker