Luchtige Aardappelpuree

Het is tijd om de homemade puree nog een keertje onder de aandacht te brengen, want deze smakelijke toepassing lijkt soms een beetje in de vergetelheid te raken. Onze truc: we maken het extra lekker! Voeg wat zongedroogde tomaat of wat vers geraspte kaas toe aan de puree om het nog spannender te maken!

4 personen

25 minuten bereidingstijd

Bijgerecht

255 kcal per portie

Hoe maak ik Luchtige Aardappelpuree?

Ingrediënten

Oma’s kruimige aardappels
  • CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (900 gram)
  • 150 ml halfvolle melk
  • Snuf nootmuskaat
  • Klontje boter

Bereiden

Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.

Stap 2: Verwarm de melk.

Stap 3: Giet de aardappels af en laat even droogstomen.

Stap 4: Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en nootmuskaat een puree van. Lekker met gekookte worteltjes of een wortelsalade en een visschnitzel.

Tip: Lekker met wat stukjes zongedroogde tomaat of geraspte kaas. Of gebruik eens kerriepoeder in plaats van nootmuskaat.

Misschien vind je dit ook wel lekker