Het is tijd om de homemade puree nog een keertje onder de aandacht te brengen, want deze smakelijke toepassing lijkt soms een beetje in de vergetelheid te raken. Onze truc: we maken het extra lekker! Voeg wat zongedroogde tomaat of wat vers geraspte kaas toe aan de puree om het nog spannender te maken!
25 minuten bereidingstijd
Bijgerecht
255 kcal per portie
Hoe maak ik Luchtige Aardappelpuree?
- CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen (900 gram)
- 150 ml halfvolle melk
- Snuf nootmuskaat
- Klontje boter
Bereiden
Stap 1: Doe de aardappels in een pan en zorg dat de aardappels net onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de aardappels 18-20 minuten koken.
Stap 2: Verwarm de melk.
Stap 3: Giet de aardappels af en laat even droogstomen.
Stap 4: Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en maak er met de warme melk, boter en nootmuskaat een puree van. Lekker met gekookte worteltjes of een wortelsalade en een visschnitzel.
Tip: Lekker met wat stukjes zongedroogde tomaat of geraspte kaas. Of gebruik eens kerriepoeder in plaats van nootmuskaat.